26 Mayıs 2009 Salı

Lazer İle Dövme Sildirme

Bu işlem genel olarak bilinen çıkarma işlemidir. Fakat lazerle sildirmenin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları vardır. Mesela, lazerle bütün renkler kolay çıkartılamaz. Kolay çıkartabilinen renkler siyah ve mavinin koyu tonlarıdır. Diğer renklerde yani kırmızı, yeşil, sarı, turkuaz gibi daha belirgin ve farklı tonların çıkarma işlemi daha zordur. Lazer tonlarına hassas bu tonlardan tutulan bir ışın topluluğudur. Çıkarılması gereken dövmeye bu ışın gönderilir ve gönderilen ışınlar tarafından hücrelere dolan renkleri parçalar böylece o bölgede ki hücreler ölmeye ve dövme silikleşmeye başlar. Bu işlem dövmenin renkleri ve büyüklüğüne göre bir kaç seans sürebilir...

Lazer le dövme sildirmeden önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler,

- Dövme sildirme işlemi yapılmadan önce en az 1 - 2 hafta öncesinde hgerhangi bir güneşlenme ya da solarium işlemi yapılmamalı..
- Eğer kişilerin sürekli kullandıkları ilaçları, daimi hastalıkları mevcut ise gerekli hastalık ilgili belgelerini ( hastalık dosyaları, tahlilleri gibi... ) başvurucakları merkeze götürmeleri daha sonrasında herhangi bir sonuç yaşamamaları için göstermeleri önerilir..
- Lazerle dövme sildirme işleminden sonra çıkartılan dövmenin yeri kapatılmalı ve su temas etmesinden kaçınılınmalıdır..

- O bölgeye hergün düzenli nemlendiricili kremler sürülmelidir ve bu süre zarfında güneşe çıkılmamalı ve solarium a girilmemelidir...
- Kabuklanma olursa kabukları soyulmamalıdır..
- İşlem gerçekleştirildikten sonra en az 1 ay süre ile peeling gibi kozmetik uygulamalar yapılmamalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder